Monday, May 21, 2012

sejenak bersama Shahirah Bahyah

ASSALAMUALAIKUM .
Sepanjang hari ini aku akan bertukar menjadi ustazah Shahirah Bahyah sekejap ok . haha . nama aku dengan ustazah siti nor bahyah tak jauh bezanya . hari ini 22Mei bersamaan dengan 1Rejab 1433Masihi . Alhamdulillah hari ni juga ramai yang berpuasa sunat . termasuk jugak diriku . ramai jugak kaum kaum adam yang berpuasa sunat hari ini *termasuk mr.chef aku . syabas korang . boleh menjadi menantu pilihan ni .


Hari ini aku nak kongsi dengan korang serba sedikit  fadilat fadilat , kelebihan kelebihan bulan rejab ni 'Bulan Allah . selanjutnya korang boleh search google . confirm ade banyak . beribu ribu kelebihan di bulan rejab .


  • Rejab bulan Allah . Sya'aban bulan Rasulullah. S.A.W . Ramadhan bulan umat Rasulullah S.A.W . 
  • Rejab adalah bulan taubat . Sya'aban bulan muhibbah manakala Ramadhan bulan dilimpahi pahala amalan yang banyak . 
  • Rejab adalah bulan taubat . Sya'aban bulan muhibbah manakala Ramadhan bulan dilimpahi pahala amalan amalan yang banyak . 
  • Rejab adalah bulan menabur benih . Sya'aban bulan menyiram tanaman manakala Ramadhan bulan menuai 
  • Rejab adalah bulan maghfirah (keampunan) . Sya'aban bulan syafaat manakala Ramdhan bulan menggandakan kebajikan .


ini pulak serbe sikit yang aku kongsi dalam akaun laman twitter aku . korang boleh follow akuan twitter aku untuk mengetahui dengan lebih lanjut . okey promote twitter sekarang . haha .

 klik gambar untuk memperbesarkan kuasa anda .

Sekian saja entry aku hari ini . mudah mudahan kita sama sama mendapat keredhaan keberkatan Allah di bulannya , Rejab . InsyaAllah . . . . 


No comments:

Post a Comment